Hvordan holde din cockapoos pels fin.

Cockapoo hunden får mye pels, enten bølget eller krøllete. For å holde hunden fin og velstellt må den børstes og bades jevnlig.  Hvor mye tid en bruker, avhenger av hvor mye pels du vil din cockapoo skal ha. Om du velger å maskinklippe den helt kort, krever ikke mye etterstell og er veldig enkelt og praktisk.  Men hvis du vil ha en cockapoo med litt lengere pels, gjerne formklippt som er veldig pent, er mer krevende. 

For å holde pelsen flokefri og ren må den børstes annen hver dag og bades minst hver 14.dag.

Anbefaler å venne hunden med å bli børstet og badet fra du får den som valp. Lær den å stå i ro når du steller ham.

fra v. Kare, kam, saks, klippemaskin m/ekstra skjæreblad og klotang. dette er det viktigste utstyret en trenger.

Hva utstyr trenger jeg?

1.  Du trenger en kare som er god. Den børster grundig gjennom pelsen og løser opp små floker. Den tar med seg alt av døde hår, og børster ut sand og rester i pelsen som hunden tar med seg inn fra skogen eller gata.
2.  Du trenger en kam, for å kamme igjennom pelsen etter du har børstet med karen. Slik oppdager du eventuelle floker du ikke fikk med deg.
3.  En saks er god å ha, til å klippe vekk hår fra øynene, rundt og under labbene og rundt bakenden. Hvis en vil formklippe hunden med saks, anbefaler jeg en kvalitets saks. Det gjør jobben mye enklere og en får et bedre resultat. Men må si som sant er at man må ha mye trening for å få til en fin formklipp, og det er også veldig tidkrevende.
4.  En klippemaskin anbefaler jeg hvis du vil klippe hunden  din selv.  Det må læres, men når du først har fått dreisen på det er det enkelt og tidsparende i forhold til en sakseklipp.
Du får en javn klipp med maskinen, og du kan bestemme lengden på håret som skal etterlates,  etter hvilken type klippeskjær du har på maskinen.  Visse skjærenummer klipper ikke like godt på bølget pels som på en krøllet pels og omvendt.
En klippemaskin er en dyr innvistering, men en kan godt få en hundefrisør til å gjøre jobben, men koster fort penger i lengden det også.
5.  Klotang er nødvendig. Hvis klørne blir for lange på hunden, er det plagsomt både for hund og eier.  Hunden kan få vondt i labbene sine ved alt for lange klør.  Og eieren ikke blid når parketten er full av merker etter hundens klør.
Hvis du hører hundens klør klikker tydelig i golvet når den går rolig, er det en indikasjon på at klørne er for lange.
Hvis du er redd for å klippe klørne, redd for å klippe nerven, er det bedre å klippe ofte, men lite av gangen.
Er du usikker, ta med hunden til noen som kan, og kan vise deg.

Sist men ikke minst! Ha et stellebord, kan godt bruke et kjøkkenbord med sklisikkert underlag, som hunden står på. Det gjør jobben din mye enklere og du sparer ryggen din. 🙂

Å bade hunden.

Før du bader hunden din, kam godt igjennom pelsen.
Det er lurt å sette fram det du trenger før du tar hunden i dusjen, shampoo, balsam og håndkle.
Bruk gjerne shampoo og balsam som er til hund. Har du ikke det tilgjengelig går det fint med babyshampoo.
Sett på dusjen og få vannet passe temperert før du bærer hunden inn i den. Det skal ikke være varmt, men heller ikke kaldt. Altså lunkent vann!
Skyll hunden godt med dusjen. Pass på å ikke få vann på hundens snute eller inn i ørekanalene. Ta deretter shampoo og maser godt inn i pelsen, spesiellt på labbene og under mage/bryst der det er mest skitt. Skyll grundig med rent vann og gjenta prosessen en gang til. Er hunden veldig skitten må en kansje shampoonere den 3 ganger. Tilslutt ha i balsam, som gjør pelsen myk og lettere å holde. Skyll grundig med vann så der ikke er noen såperester igjen. Da er hunden klar for å bli tørket.
Tørk hunden din grundig, og bruk gjerne 2 bomullsdotter til å tørke inni ørene med. Føn gjerne hunden  tørr med en føner, og som du samtidig børster pelsen med kare, da vil resten av dødhår forsvinne og hunden blir fort tørr.

Sett aldri en nybadet våt hund ut i kulda! Da kan den lett fryse og bli syk. Hunden må være helt tørr før dere går på tur.

Lykke til!