• Cockapoo klubben


  Klubbens intensjon er :

  Å formidle kunnskap om cockapoo, til cockapoo eiere og til de som vil anskaffe seg en cockapoo.

  Kunnskap om rasen gjør at det bedrer til et godt hundehold, det vil gjøre både deg og din cockapoo lykkelig.

  Å hjelpe oppdrettere med med kunnskunnskap og råd innen avl og etikk.

  Og ønsker å knytte cockapoo eiere sammens, slik at de kan dele sine gleder og sine erfaringer med hverandre.

  Det er oppretter en facebookgruppe som heter Norge cockapoo klubb, der kan du melde deg inn å finne likesinnende og dele bilder av din cockapoo og erfaringer. Du kan også annonsere valper der hvis du oppfyller cockapooklubbens avlsråd.
  sjekk ut:
  https://www.facebook.com/search/top/?q=norges%20cockapoo%20klubb

 • Lyst å bli medlem?


  Vil du melde deg inn i cockapoo klubben? Da melder du deg inn i medlemsgruppen på facebook under Norges cockapoo klubb. Du kan klikke på linken:

  https://www.facebook.com/groups/232918797192909/

  Ønsker alle nye medlemmer velkommen!

  Skriv gjerne kort om deg selv eller om din hund, og legg gjerne ved et bilde av deg selv eller din hund, og det blir publisert på facebookgruppen.

Kontaktinformasjon

Adninistrator    Monica kelly Sundt    tlf:  98833364

Mailadresse:  kellys@live.no

Cockapoo klubbens avlsråd

25. des, 2012

Cockapoo klubbens avlsråd

Cockapoo klubben sitt formål er å bidra til å fremme utviklingen av Cockapoo, som en sunn frisk rase, fysisk og psykisk, som er funksjonelle og sosialt veltilpassede.

Avl og oppdrett må foregå på en dyrevelferdsmessig forsvarlig måte

Avl og utvikkling av cockapoo som rase skal baseres på langsiktige mål, slik at rasetypiske egenskaper, god helse og temperament fremmes.

Enhver oppdretter av cockapoo skal gjøre seg kjent med rasene som brukes i avl og helsesjekke de for de genetiske arvlige sykdommer som hver raseklubb anbefaler for den enkelte rase.

Alle hunder som brukes i avl skal være friske både fyskisk og mentalt. Agressive eller nervøse hunder skal ikke avles på.

Innavl og matadoravl må unngås. Det bør ikke foretas parringer med beslektede individ opp til 5 genrasjon.

Tispen bør være 18 mnd. før hun avles på. Tispen bør ikke ha flere enn 5 kull, og ikke kull etter fyllte 8 år.

Som oppdretter er du pliktig til å informere valpekjøper om hundehold. Ved salg/overlatelse av hund skal skriftlig avtale gjøres. Valpene skal ikke leveres ut før de er 7-8 uker gamle og da med en vetrinærattest, som ikke bør være eldre enn 2 uker.

Etthvert oppdrett må bygge på kunnskap om riktig oppfostring av valper, både med hensyn til foring,håndtering,mosjon og sosial stimulering som grunnlag for utvikling av god fysisk og mental helse.

25. des, 2012

Rasestandar for Cockapoo

Den ska ha et robust och kvadratiskt
utseende. Lengden fra brøstbenet til baken er omtrent like lang som høyeste punktet fra skuldren ned til bakken. Cockapoo ska vare rask, smidig och utholdende. Den skal
ikke oppfattes som lang i kroppen, kortbent (dverg) eller overdrevent langbent, men vare proportionert byggd. En glad utadvendt hund med et mildt og intelligent uttrykk.
Pelsen skal være silkemyk og lang, lavrøytende, fleespels er å foretrekke bølgete eller krøllete, slett pels og strihåret pels er uønsket.